Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

TNUSRB Previous Year Question Papers (Constable, SI) With Answers PDF

TNUSRB Previous Year Question Papers

Candidates who are going to appear in TNUSRB Constable, SI Recruitment Exam are advised to download TNUSRB Previous Year Question Papers. As, TNUSRB Question Paper With Answers PDF will help in analysing exam structure and helps to determine the best possible to solve questions in minimum time.

recruitmentresult.com

TNUSRB 2019 Recruitment Highlights:

Name of the DepartmentTamil Nadu Uniformed Service Recruitment Board (TNUSRB)
No. of TNUSRB Vacancies9795
Name of the PostSI, Constable, Jail Warder Grade II & Fireman
Mode of UP Police Constable ApplicationOnline
CategoryTNUSRB Question Paper 2019
Official Websitewww.tnusrbonline.org

TNUSRB Previous Year Question Papers

After applying for TNUSRB Recruitment Examination, you must be thinking of preparation strategies and trying to collect relevant study material. As an important part, TNUSRB Previous Question Papers plays a vital role in exam preparation. So, we have provided TN Police Previous Year Question Paper PDF on this page.

TNUSRB Previous Year Question Papers PDF:

TN Police Question PaperTNUSRB Last Year Question Paper PDF Download
TNUSRB Previous Year Question Papers for SI 2015Download PDF
TNUSRB Previous Year Question Papers (Departmental Category)Download PDF
TNUSRB Constable Previous Year Question Paper 2017Download PDF
TNUSRB Previous Year Question Papers for Constable 2012Download PDF

TNUSRB Previous Year Question Papers With Answers

Question 1: Grand Central Terminal, Park Avenue, New York is the world’s

  1. largest railway station
  2. highest railway station
  3. longest railway station
  4. None of the above

Answer: 1

Question 2:  The Olympic Flame symbolises

  1. unity among various nations of the world
  2. speed, perfection and strength
  3. sports as a means for securing harmony among nations
  4. continuity between the ancient and modern games

Answer: 4

Question 3: The Scottish bacteriologist who discovered penicillin was

  1. Alexander Fleming
  2. Albert Einstein
  3. Archimeder
  4. Aryabhatta

Answer: 1

Question 4: The ‘pulse’ of the aquatic environment can be ascertained by measuring

  1. nitrogen
  2. oxygen
  3. alkalinity
  4. conductivity

Answer: 2

Question 5: The range of R.B.C to W.B.C in the human body is

  1. 15 : 500
  2. 10 : 500
  3. 5 : 500
  4. 1 : 500

Answer: 4

More Links Related to TNUSRB

TNUSRB RecruitmentCheck Details
TNUSRB Hall TicketCheck Details
TNUSRB ResultCheck Details
TNUSRB Answer KeyCheck Details
TNUSRB Cut OffCheck Details
TNUSRB SyllabusCheck Details

Question 6: Two ships are sailing in the sea on the two sides of a lighthouse. The angle of elevation of the top of the lighthouse is observed from the ships are 30° and 45° respectively. If the lighthouse is 100 m high, the distance between the two ships is:

  1. 173 m
  2. 200 m
  3. 273 m
  4. 300 m

Answer: 3

Question 7: A vendor bought toffees at 6 for a rupee. How many for a rupee must he sell to gain 20%?

  1. 3
  2. 4
  3. 5
  4. 6

Answer: 3

Question 8: In the first 10 overs of a cricket game, the run rate was only 3.2. What should be the run rate in the remaining 40 overs to reach the target of 282 runs?

  1. 25
  2. 5
  3. 75
  4. 7

Answer: 1

Question 9: The average age of husband, wife and their child 3 years ago was 27 years and that of wife and the child 5 years ago was 20 years. The present age of the husband is:

  1. 35 years
  2. 40 years
  3. 50 years
  4. None of these

Answer: 2

Want to Know? Tips to Prepare for Written Exam

Question 10: Which of the following countries has agreed to accept the payment of export of oil and petroleum products to India, in rupee terms instead of dollar or any other currency?

  1. Kuwait
  2. UAE
  3. Iran
  4. Iraq

Answer: 3

Question 11: Which of the following countries has signed a ‘Non-Aggression Pact’ with Sudan?

  1. Uganda
  2. Kenya
  3. Ethiopia
  4. South Sudan

Answer: 4

Question 12: Who has been appointed as the acting Chairman of the Union Public Service Commission ?

  1. Arvind Saxena
  2. Sudha Jain
  3. Kirti Kumar
  4. Omi Agrawal

Answer: 1

Question 13: The ratio of width of our National flag to its length is

  1. 3:5
  2. 2:3
  3. 2:4
  4. 3:4

Answer: 2

Question 14: The words ‘Satyameva Jayate’ inscribed below the base plate of the emblem of India are taken from

  1. Rigveda
  2. Satpath Brahmana
  3. Mundak Upanishad
  4. Ramayana

Answer: 3

Question 15: ‘Natya – Shastra’ the main source of India’s classical dances was written by

  1. Nara Muni
  2. Bharat Muni
  3. Abhinav Gupt
  4. Tandu Muni

Answer: 2

Read Also: How to Solve Objective Type Questions

Question 16: The first death anniversary day of Sri Rajiv Gandhi was observed as the

  1. National Integration Day
  2. Peace and Love Day
  3. Secularism Day
  4. Anti-Terrorism Day

Answer: 4

Question 17: Which of the following is not associated with the UNO?

  1. ILO
  2. WHO
  3. ASEAN
  4. All of the above

Answer: 3

Question 18: 1981 was the international year of the

  1. Disabled
  2. Women
  3. Children
  4. Blind

Answer: 1

Question 19: Ordinary table salt is sodium chloride. What is baking soda?

  1. Potassium chloride
  2. Potassium carbonate
  3. Potassium hydroxide
  4. Sodium bicarbonate

Answer: 4

Question 20: The decade 1981-1990 was observed as International Decade for

  1. Peace
  2. Drinking Water Supply and Sanitation
  3. Women
  4. Children

Answer: 2

Check Here: How to Get Rid of Sleeping While Studying?

TNUSRB Previous Year Question Papers PDF

கான்ஸ்டபிள் மற்றும் சப் இன்ஸ்பெக்டரின் பல்வேறு காலியிடங்களை நிரப்ப TNUSRB ஆட்சேர்ப்பு தேர்வில் கலந்து கொள்ளப் போகும் வேட்பாளர்கள் TNUSRB முந்தைய ஆண்டு வினாத்தாள்களைப் பயன்படுத்தி தேர்வுக்குத் தயாராகலாம். இந்த பக்கத்திலிருந்து நீங்கள் மாதிரி வினாத்தாள்களை PDF வடிவத்தில் பதிவிறக்கம் செய்யலாம்.

Advantages of TN Police Previous Question Paper

By going through below stated points, you can understand the importance of TNUSRB Previous Year Question Paper. Have a look!! 

  • TNUSRB Previous Year Question Papers helps candidates in understanding the marks distribution and weightage of various topics.
  • Practicing with TNUSRB Model Paper will help in increasing your confidence level before appearing in the examination.
  • TNUSRB Previous Year Question Papers With Answers PDF also helps in improving your performance as it provides an idea of the format and type of questions that are asked in the examination.
  • TNUSRB Model Question Papers provides the list of important questions that come in examination every year.

Must Check: Written Exam Techniques

Candidates Also Search For:

TNUSRB Previous Question PapersTNUSRB Model Question Paper
TNUSRB SI Model Question PaperTNUSRB Constable Previous Question Paper  
TNUSRB 2019 Previous Year Question PapersTNUSRB SI Previous Year Question Papers  
TNUSRB Constable Previous Year Question Papers TNUSRB PC Previous Year Question Papers  
TNUSRB Sample Question PaperTNUSRB PC Question Paper   

 Final Words:

We have provided TNUSRB Previous Year Question Papers 2019 on this page. Candidates who are going to appear in TNUSRB Recruitment Exam can start their exam preparation using above given TNUSRB Constable Previous Year Question Papers and TNUSRB SI Question Paper.

Have a Look on Below Given Links!!

How to Choose Right CareerHow to Solve a Problem in Exam Correctly
How to find Online Study MaterialHow to Make a Study Guide
Last Minute Exam StudyHow To Prepare For Online Exam

Filed in: Question & Answers, Question Paper

Leave a Reply

Submit Comment