Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

UP Police Constable Recruitment 2019 UPPRPB Constable Result – Check

UP Police Constable Recruitment

Uttar Pradesh Police Bharti Board is going to release the notification on its official web portal to fulfill 50,000+ Vacancies of Constable in the UP Police. Concerned candidates can get the complete details about the UP Police Constable Online Form by scrolling through the below section of the web page.

recruitmentresult.com

Latest Update On 21-02-2019:

UP Police Constable Recruitment 2019: Pradesh Police Recruitment and Promotional Board had conducted the DV/PST for Constable 41520 (police reserved 23520 and Police PAS 18000) Vacancies on 06-12-2018 to 14-02-2019.

And now the Organization had declared the result for these vacancies on its official web portal. According to the UPPRPB Police Constable Result 2019, 1945 candidates are selected from Bulandshahr district (maximum) and also, FIRs has been lodged on 130 candidates for failing to match fingerprints.

Check Here – Detailed UP Police Constable Result

UP Police Constable Recruitment 2019 Highlight

  • Form Type: Online
  • Post Name: Constable
  • Total Vacancies: 50,000+
  • Company: UP Police Bharti Board
  • Location: Uttar Pradesh

UP Police Constable Recruitment

Question 1: What are the eligibility criteria for UP Police Constable Vacancies?

Answer: Candidates, who are passed out 12th standard from recognized board with good academic records, are eligible to apply for UP Police Constable upcoming Jobs.

Find More: Jobs After 12th Class

Question 2: What is the age limit for UP Police Constable Jobs?

Answer:

  • Female Candidates should be 18-25 years (General) as on 01.07.2019.
  • Male Candidates should be 18-22 years (General) as on 01.07.2019.
  • There will be relaxation in the upper age limit for SC/ST/OBC candidates by 5 years

Question 3: Discuss the Application Fee for UP Police Constable Bharti?

Answer: Individuals, who are going to apply for UP Police Recruitment, must have to pay Rs. 400 as application fee. The payment should be done through Online – Debit Card / Credit Card / and through Internet Banking and offline by using E-Challan.

Question 4: What is the UP Police Constable Recruitment Process?

Answer:

  • Written Exam
  • Physical Efficiency Test
  • Physical Measurement Test
  • Endurance Test
  • Document Verification

Check Best Preparation Classes: List of Coaching Classes for Police/Defence

Question 5: Describe the UP Police Constable Salary Structure.

Answer: Candidates, who will be selected for appointment on यूपी पुलिस सिपाही भर्ती, will get Pay Band Rs. 5200 – Rs. 20200 as monthly remuneration along with Grade Pay of Rs. 2000 PM. Further benefits will be assembled as per the norms of the organization.

Question 6: Explain the UP Police Constable Exam Pattern.

Answer: The UP Police exam paper has 5 different sections as tabulated below:

TopicsNo. of
Questions
Maximum
Marks
Numerical & Mental Ability Test7575
General Knowledge7575
Mental Aptitude Test/Intelligence
Test/Test of Reasoning
7575
General Hindi7575
Total300300

Question 7: Explain the UP Police Constable Physical Standards.

Answer:

StandardsMale Female
Height168 cm (160 cm for
ST Applicants)
152 cm (147 cm for
ST Applicants)
WeightMinimum 50 Kgs.Minimum 40 Kgs.
Chest79 cm (77 cm for ST Applicants)—–
Race4.8 Km in 24 minutes2.4 Km in 14 minutes

Question 8: How to apply for UP Police Constable Recruitment 2019?

Answer: Candidates should apply for Uttar Pradesh Police Constable Recruitment by following the steps mentioned below:

  • To apply for UP Police Constable Jobs, For submission of UP Police Constable Online Form, visit its official website that is uppbpb.gov.in
  • Move under right side of the home page under “Direct recruitment” section& press on “Recruitment” tab.
  • Choose UP Police Constable Job Notification from various links present over there.
  • You will get a PDF file of UP Police Constable Notification will be displayed on your digital screen, having all the details of UP Police Constable Job.
  • Read all the details of UP Police Bharti mentioned in advertisement.
  • Afterwards you should go back to the previous page and hit on an appropriate link for UP Police Constable Apply Online.
  • Fill the UP Police Constable Online Application form in correct manner and upload the needed documents then press “Submit” button.
  • At last you should take a print out of filled UP Police Constable Online Form for future use.

Get Here – UP Police Constable Official Website

Important Links Related to UP Police….

UP Police Constable Admit CardGet Here
UP Police Constable Physical Test PETGet Here
UP Police Constable Cut OffGet Here
UP Police Constable Answer KeyGet Here
UP Police Constable ResultGet Here
UP Police Constable SyllabusGet Here
UP Police Model PaperGet Here
UP Police Pay ScaleGet Here

Question 9: What are the tentative dates for UP Police Constable Recruitment?

Answer:

EventsDates (Tentative)
Release of NotificationJanuary 2019
Starting of Online ApplicationJanuary 2019
Closing of Online ApplicationFebruary 2019
Closing of submission of Application FeesFebruary 2019
Downloading Admit CardWill Updated Soon
Screening of Online Exam DateWill Updated Soon
UP Police Constable PST/PET DateWill Updated Soon

Also Get: Latest Jobs in Uttar Pradesh

यूपी पुलिस कांस्टेबल भर्ती 2019:

उत्तर प्रदेश पुलिस भर्ती और पदोन्नति बोर्ड द्वारा जल्द ही सिपाही के 50,000+ पदों पर नियुक्ति करने जा रहा हैं| जो भी अभियार्थी इस पद के लिए शैक्षणिक योग्यता पूर्ण करते हैं, वे ऑनलाइन माध्यम से आवेदन पत्र भर सकते हैं (निर्धारित तिथियों के भीतर)|

UP Police Constable Recruitment

So as to hire the most eligible candidates on 50,000+ Vacancies, UP Police Bharti Board will going to release the recruitment notification on its official website. Candidates can apply online for the UP Police Constable Vacancy, after checking the complete eligibility criteria.

You Can Also: Find More Police Jobs

Note:

Stay connected to our web portal to obtain all the latest updates and notification regarding the UP Police Constable Recruitment 2019. If you have any query about the UP Police Constable Vacancy, you can write your query in the below mentioned comment box.

Latest Recruitment On 21-02-2019


Filed in: 10th/12th, Police Jobs, Recruitment, Sarkari Naukri, UP Jobs Tags: 

5 Responses to "UP Police Constable Recruitment 2019 UPPRPB Constable Result – Check"

  1. Taranjeet singh

    I’m 10th pass

    • admin

      Hii Taranjeet singh,

      To get 10th pass jobs you can visit our home page and in the “Select Pages” tab hit on the “10th Pass Job” tab.

  2. RANJEET

    police is a good jobs

  3. Anil kumar

    Nice jobs I m figical campalited

  4. Anmol Singh

    Sir up police ki bharti jo 50000 ki h vo kb aa online ho rhi h

Leave a Reply

Submit Comment