Latest Qualification Jobs


ENTER YOUR E-MAIL FOR FREE JOB ALERTS RIGHT INTO YOUR INBOX -
AFTER THIS, YOU WILL NOT MISS ANY GOVT/PVT VACANCY
Check Your Email To Activate the Confirmation Link

RRB Ticket Collector Question Papers | Railway TC Previous Year Paper PDF

RRB Ticket Collector Question Papers

Railway Recruitment Board is going to hire eligible candidates for filling vacant positions of Ticket Collector. Aspirants, who have applied for Railway TC Recruitment 2018, must download RRB Ticket Collector Question Papers from this page.

Candidates should start preparation for RRB Ticket Collector Exam according to Railway TC Previous Year Paper to score qualifying marks and grab RRB Jobs. Contenders may download RRB TC Question Paper PDF from this page of recruitmentresult.com.

Through RRB Ticket Collector Previous year questions, candidates may get knowledge about the type of questions ask in RRB Exam. So, we are advised to solve RRB Ticket Collector Question paper and estimate their performance.

RRB Ticket Collector Question Papers

RRB Ticket Collector Exam Previous Papers PDF:

Aspirants can download RRB Ticket Collector Exam Previous Papers by hit on links below given. These Last Year RRB Ticket Collector TC Question Papers will help to candidates for analyze their performance and to score highest marks in the examination.

RRB TC Previous Year Model Paper
Download PDF 
Download PDF 
Download PDF 
Download PDF 
Download PDF 
Download PDF 
Download PDF 
Download PDF 
Download PDF 
Download PDF 

RRB Ticket Collector Previous Year Questions:

Question 1: Grand Central Terminal, Park Avenue, New York is the worlds

  1. largest railway station
  2. highest railway station
  3. longest railway station
  4. None of the above

Answer: 1

Question 2: Entomology is the science that studies

  1. Behavior of human beings
  2. Insects
  3. The origin and history of technical and scientific terms
  4. The formation of rocks

Answer: 2

Question 3: Eritrea, which became the 182nd member of the UN in 1993, is in the continent of

  1. Asia
  2. Africa
  3. Europe
  4. Australia

Answer: 2

Read Also: Last Minute Exam Preparation Tips

Question 4: Garampani sanctuary is located at

  1. Junagarh, Gujarat
  2. Diphu, Assam
  3. Kohima, Nagaland
  4. Gangtok, Sikkim

Answer: 2

Question 5: For which of the following disciplines is Nobel Prize awarded?

  1. Physics and Chemistry
  2. Physiology or Medicine
  3. Literature, Peace and Economics
  4. All of the above

Answer: 4

Question 6: Hitler party which came into power in 1933 is known as

  1. Labour Party
  2. Nazi Party
  3. Ku-Klux-Klan
  4. Democratic Party

Read Now: Health Hazards due to over Studying

Answer: 2

Question 7: How many new exoplanet are discovered by the Scientist using K2 mission data?

  1. 78
  2. 110
  3. 100
  4. 92

Answer: 3

Question 8: Which missile will carry an orbiter, a lander and a rover to the moon?

  1. Chandrayaan-2
  2. Agni – VI
  3. Cartosat
  4. Brahmos -I

Answer: 1

Question 9: India test-fires Prithvi-II missile off Odisha which can carry __________ kg warhead.

  1. 750
  2. 300
  3. 500
  4. 250

Answer: 3

Want to Know? Tips To Create Your Own Study Guide

Question 10: Which rocket Launches Its Most Powerful Rocket Towards Mars?

  1. CartoSat
  2. SpaceX
  3. Agni VI
  4. Aryabhatta

Answer: 1

Question 11: Which country Air Force chief General David L. Goldfein flies Tejas aircraft?

  1. USA
  2. South Africa
  3. Iran
  4. Australia

Answer: 3

Question 12: The Battle of Plassey was fought in

  1. 1757
  2. 1782
  3. 1748
  4. 1764

Answer: 1

Get Details About: RRB TC Recruitment 

Question 13: The territory of Porus who offered strong resistance to Alexander was situated between the rivers of

  1. Sutlej and Beas
  2. Jhelum and Chenab
  3. Ravi and Chenab
  4. Ganga and Yamuna

Answer: 2

Question 13: Under Akbar, the Mir Bakshi was required to look after

  1. military affairs
  2. the state treasury
  3. the royal household
  4. the land revenue system

Answer: 1

Question 14: Tripitakas are sacred books of

  1. Buddhists
  2. Hindus
  3. Jains
  4. None of the above

Answer: 1

Question 15: The trident-shaped symbol of Buddhism does not represent

  1. Nirvana
  2. Sangha
  3. Buddha
  4. Dhamma

Answer: 1

Read Here: How To Find Online Study Material

Question 16: What was the time period of Indus Civilization / Harappan Civilization ?

  1. 2400 BC – 1700 BC
  2. 2400 BC – 1750 BC
  3. 2500 BC – 1700 BC
  4. 2500 BC – 1750 BC

Answer: 4

Question 17: Which was the largest site of Indus Civilization ?

  1. Mohenjodaro
  2. Lothal
  3. Chanhudaro
  4. Dholavira

Answer: 1

Question 18: Which was the largest Indian site of Indus Civilization ?

  1. Mohenjodaro
  2. Lothal
  3. Chanhudaro
  4. Dholavira

Answer: 4

Check Now:

Question 19: Indus people were first to produce cotton in the world ?

  1. TRUE
  2. FALSE

Answer: 1

Question 20: Which two Indus sites found in Afghanistan ?

  1. Lothal and Daimabad
  2. Shatughai and Dainabad
  3. Shatughai and Mundigaq
  4. Mundigaq and Daimabad

Answer: 3

 Question 21: Which was the ancient port of Indus Civilization ?

  1. Harappa
  2. Lothal
  3. Dholavira
  4. Surkotada

Answer: 2

Question 22: Vedic Culture was from

  1. 1500 BC to 600 BC
  2. 1450 BC to 550 BC
  3. 1400 BC to 500 BC
  4. 1300 BC to 400 BC

Answer: 1

Read Now: How to Get in the Mood to Study

Question 23: Which is the oldest text in the world ?

  1. Yajur Veda
  2. Atharva Veda
  3. Rig Veda
  4. Sama Veda

Answer: 3

Question 24: How many Mandalas Rig Veda contains ?

  1. 9 Mandalas
  2. 10 Mandalas
  3. 11 Mandalas
  4. 12 Mandalas

Answer: 2

Question 25: Which veda is important for Indian Music ?

  1. Sama Veda
  2. Yajur veda
  3. Atharva Veda
  4. Rig Veda

Answer: 1

Check Here: Upcoming Railway Jobs Notification

Question 26: Which Veda contains cure of diseases ?

  1. Sama Veda
  2. Atharva Veda
  3. Rig Veda
  4. Yajur Veda

Answer: 2

Question 27: Which of following was not a varna of Society ?

  1. Shudra
  2. Vaisya
  3. Kshatriya
  4. Vaiswik

Answer: 4

Question 28: Mahajanapada Period was from ?

  1. 700 BC to 375 BC
  2. 650 BC to 350 BC
  3. 625 BC to 350 BC
  4. 600 BC to 325 BC

 Answer: 4

Read Now: How To Stay Awake All Night To Study

Question 29: Ajatasatru was son of

  1. Bimisara
  2. Udayin
  3. Shisunaga
  4. None of above

Answer: 1

Question 30: Gautama Buddha renounced home at the age of ?

  1. 26
  2. 27
  3. 28
  4. 29

Answer: 4

Railway Ticket Collector Previous year papers and practice sets:

To practice from RRB Ticket Collector TC Question Papers, plays very important role for preparation of RRB Exam. The Railway Recruitment Board regularly conducts RRB Recruitment Exam to fill different vacant positions.

If, aspirants want to railway jobs 2018, then we are suggested them to download RRB Old Question Papers by going through direct link present on this page and must start their preparation according to RRB Old Sample Papers to score high marks.

Final Words:

Dear Aspirants, we hope, you are satisfied with information provided by us regarding RRB Ticket Collector Question Papers. You can download RRB Old Question Paper PDF and prepare for the RRB Examination.

If, you have any query related to this post then you may ask it in comment box below given. Our expert team will definitely solve your query ASAP!!!

Something That You Should Put An Eye On

RRB Employment NewsRRB Exam Schedule
Railway Exam Preparation TipsIndian Railway Eligibility Criteria
RRB RecruitmentRailway Exam Coaching Institutes
Railway Exam Preparation BooksOnline Test For Railway
RRB ExamRailway Selection Procedure

Filed in: Uncategorized Tags: 

Leave a Reply

Submit Comment